Corona
COVID-19
Door de situatie rond het Corona virus (en overbelasting van leveranciers en toeleveranciers), kunnen levertermijnen oplopen (tot 3 dagen) en zijn voorraden mogelijk beperkt. We doen er alles aan om uw producten zo snel mogelijk bij u te krijgen.
Menu
hiddit-isotonic-lime-jpeg.jpg
Uw prijs

€ 17,95 Incl. BTW

Apotheekprijs    € 19,95  Incl. BTW
Op voorraad

  x  € 17,95  =  17,95  Incl. BTW

Omschrijving

Hiddit Isotonic met Limoensmaak is een lekkere isotone drank met een verfrissende limoensmaak die u voorziet van de nodige koolhydraten, elektrolyten en vitaminen voor een optimale hydratatie.

Wanneer iemand beweegt, zal het lichaam proberen om de lichaamstemperatuur van 37° te behouden. Dit gebeurt door te zweten, waardoor het lichaam 1 tot 2,5 liter vloeistof per uur verliest, samen met belangrijke elektrolyten zoals natrium en magnesium.

Als u uitdroogt, zal uw prestatie aanzienlijk dalen: het verlies van water zal uw bloed dikker maken, waardoor uw hart meer en harder pompt.

Een isotone drank verhoogt de opname van water tijdens de training en ??helpt bij langdurige prestaties.

Omdat een isotone drank een soortgelijke hoeveelheid suiker en zout bevat als in het menselijk bloed, kunnen cellen gemakkelijk water opnemen uit een isotone drank. In tegenstelling tot gewoon water voorziet deze Isotonic je lichaam ook van natrium (zout), magnesium en vitamine C.

Natrium speelt een zeer belangrijke rol bij hydratatie, daarom is het belangrijk om hierin te voorzien: het behoudt grotere hoeveelheden vloeistof in de cellen en vermindert de urine-output. Tijdens langdurige inspanning enkel drinkwater nuttigen kan leiden tot hyponatremie, een aandoening die wordt gekenmerkt door een te laag natriumgehalte in het bloed met symptomen zoals verzwakking, vermoeidheid en spierkrampen. Je zal ook vaker moeten urineren omdat het gebrek aan natrium geen water in de cellen behoudt.

Magnesium draagt bij aan de elektrolytenbalans, aan de vermindering van vermoeidheid en aan een normale stofwisseling. Het kan ook het lactaatgehalte verminderen. 

Vitamine C draagt bij aan een normaal metabolisme, aan vermindering van vermoeidheid en aan de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na intensieve lichaamsbeweging.

 

Gebruik:
Een isotone drank is voornamelijk bedoeld om te hydrateren voor en tijdens langdurige inspanning.
Drink 500 ml Isotonic tijdens 3 tot 4 uren voor de wedstrijd of voor een intensieve training.

Het is aangewezen om tijdens de inspanning elk kwartier 125 ml Hiddit Isotonic te drinken.

Voor een optimale hydratatie dient u rekening te houden met de mate waarin u zweet. Dit wordt beïnvloed door intensiteit, temperatuur en zelfs uw kleding.
Een simpele truc is om u voor en na de training te wegen. Als u lichter bent na het trainen, heeft u meer vocht verloren dan u hebt opgenomen en dient u nog te hydrateren.

Ingrediënten:
35% maltodextrine, 30% sucrose, 25% fructose, 5% dextrose, zuurteregelaar: citroenzuur, natriumchloride, magnesiumoxide, natuurlijk citroenaroma, antiklontermiddel: siliciumdioxide, vitamine C (ascorbinezuur).

Voedingswaarden per 100 g:
Energie: 1625kJ / 384 kcal
Vetten: 0,00 g; waarvan verzadigde vetzuren: 0,00 g
Koolhydraten: 94,28 g
waarvan suikers: 63,00 g
Vezels: 0,09 g
Eiwitten: 0,00 g
Zout: 1,25 g
Vitamine C: 131,40 mg
Magnesium: 422,10 mg

Allergenen:
Gemaakt in een bedrijf waar ook melk, soja, gluten, ei, pinda, noten en zaden verwerkt worden.